• Levertijd met opdruk < 8 dagen
  • Uitstekende kwaliteit
  • Advies op maat
  • Achteraf betalen
0
Ma - Vrij tot 18:00
0344 - 640 200

Soorten paraplu’s: welke moet u hebben?

De zomer is helaas voorbij en de herfstmaanden staan weer voor de deur. De zon maakt plaats voor wind en regen. Daarom is het belangrijk om uzelf te beschermen tegen deze slechte weersomstandigheden door een goede paraplu in uw bezit te hebben. Maar wat voor soort paraplu’s zijn er en welke kunt u nou eigenlijk het beste aanschaffen? 

Opvouwbare paraplu

Deze paraplu is klein, licht en gemakkelijk op te bergen. Hierdoor is deze ideaal wanneer u relatief kleine afstanden onoverdekt moet overbruggen. De kleine omvang van de paraplu heeft aan de andere kant ook enkele nadelen. Zo kan een opvouwbare paraplu uw lichaam in sommige gevallen(bij harde wind) niet helemaal droog houden. Daarnaast is de opvouwbare paraplu niet zo sterk als andere soorten paraplu’s, waardoor het bij hele harde wind kapot zou kunnen gaan. 

 

Stormparaplu

De stormparaplu is een stuk geschikter voor het afleggen van grotere afstanden en bij harde wind, zowel te voet als op de fiets. Het merendeel van de stormparaplu’s is echter niet opvouwbaar en zwaarder dan de opvouwbare paraplu. De Senz-paraplu’s echter, zijn zowel opvouwbaar als storm bestendig door het unieke, asymmetrische design.

Transparante paraplu

Ten opzichte van de bovenstaande twee soorten paraplu’s heeft de transparante paraplu als voordeel dat hier doorheen gekeken kan worden. Deze kan dus dichterbij het hoofd gehouden worden, zonder dat dit leidt tot een beperkt gezichtsveld.

Wandelstok paraplu

De wandelstok paraplu heeft een dubbele functionaliteit. Wanneer deze niet uitgeklapt is, kan deze als wandelstok fungeren. Als deze echter uitgeklapt wordt, kan het scherm aan de stok je beschermen tegen neerslag. Deze soort paraplu kan ideaal zijn wanneer u langere afstanden aflegt, terwijl u minder goed ter been bent.

Grootte, kleur, gewicht en prijs

Naast de bovengenoemde soorten paraplu’s is het belangrijk om te allen tijde rekening te houden met de grootte, de kleur, het gewicht en de prijs van de paraplu. 

Welke paraplu het beste is voor u hangt sterk af van wie u bent en op welke momenten u de paraplu nodig hebt. Gebruikt u hem tijdens het wandelen? Gebruikt u hem tijdens het fietsen? Moet u een kleine of grote afstand overbruggen? Moet de paraplu in een tas op te bergen zijn? Moet de paraplu vooral praktisch van nut zijn of moet deze er ook mooi uitzien? Hoeveel bent u bereid om te betalen voor een paraplu?

Bedenk dus voor uzelf in welke situaties u de buitenlucht betreedt, welke prioriteit een paraplu heeft voor u en vindt zo de paraplu die perfect bij uw levensstijl past. Uiteraard kunt u ook uw paraplu personaliseren door deze te laten bedrukken door paraplubedrukken.nl

Thema's

Share this
back to top
Sluiten

Guarantees

No surprises

Contact