• Levertijd met opdruk < 8 dagen
  • Uitstekende kwaliteit
  • Advies op maat
  • Achteraf betalen
0
Ma - Vrij tot 18:00
0344 - 640 200

8 bijzondere paraplu’s: zo zie je ze niet vaak

De dagen van Noach zullen zich niet herhalen maar alsnog hebben we in ons kikkerlandje best wel veel last van water. De oplossing? Regenjassen, kaplaarzen en uiteraard: paraplu’s. Ze bestaan in alle soorten, maten, en kleuren. Fel roze, doorzichtig, opvouwbaar. Noem het maar. En toch bestaan er paraplu’s in de wereld waar wij in Nederland nog wat van kunnen leren. Daarom vandaag: de 10 bijzondere paraplu’s die je niet zo vaak ziet.

8. De flacon paraplu

De bekende heupflacon is al meerdere malen langs gekomen in films, en veel bekende filmsterren hebben dan ook al hun heupflacon open getrokken. Dit geldt ook voor paraplu’s. Nu zijn er een paar mensen geweest die dachten dat het leuk zou zijn als je de flacon en de paraplu zou combineren. Het resultaat? Zie hieronder. Een paraplu waar je het handvat vanaf kunt draaien. Als je dit doet verschijnt een langwerpige flacon. Zo heb je jouw drank voorraad altijd op zak, of in je hand of nou ja… bij je. Vergis je echter niet in de prijs, want voor deze paraplu betaal je maar liefst 770 pond.

7. De weersvoorspellende paraplu

Het zou fijn zijn als je aan je paraplu kon aflezen of je hem nodig hebt of niet als je naar buiten gaat. Laat het geen verassing zijn: deze paraplu bestaat. Deze paraplu verbindt zich met je wi-fi en zo verkrijgt hij real-time weer data. Dit wordt vervolgens getoond door de kleur van het handvat. Ga je naar buiten en zie je dat het handvat van je paraplu blauw is? Dan is het verstandig om de paraplu mee te nemen.

6. Zwaard paraplu

Wat doet een man als eerste als hij een paraplu in zijn handen krijgt? Juist, hij begint ermee te zwiepen als een zwaard. Nu kan een normale paraplu niet gebruikt worden als zwaard, maar deze paraplu’s kunnen wel degelijk zo gebruikt worden, tenminste aan het handvat te zien.

Bron: Swaine Adney Brigg Bron: Materious Bron: Materious


5. Tandem paraplu

Wat is het probleem met paraplu’s als je met meerdere mensen bent? Juist, iedereen heeft zijn eigen paraplu nodig want je past eigenlijk nooit met zijn tweeën onder 1 paraplu, tenzij de paraplu heel groot en zwaar is. De oplossing? Een tandemparaplu. Of deze paraplu ook echt handzaam is en gemakkelijk op te vouwen valt, is niet bekend. Maar je weet in ieder geval zeker dat je er met zijn tweeën onder kan.

4. Boksbeugel paraplu

We hebben al het zwaardparaplu gehad. En deze boksbeugel paraplu is ook niet bepaald geschikt voor kinderen, maar origineel is hij zeker. En één voordeel: geen enkele dief zal de paraplu van je durven stelen wanneer hij je met deze paraplu ziet lopen.

3. Zelf gemaakte elektrische paraplu

Ja, je kan zelf van een paraplu al snel een lichtgevende paraplu maken. Heel cool, zeker als je zelf redelijk technisch bent. Het enige wat je nodig hebt is een oude paraplu, wat soldeerdraad, LED lampjes en batterijen. Dan ben je in staat om een wandelende straatlantaarn van je paraplu te maken. Precies weten hoe je dit doet? Kijk hier voor de instructies.

Bron: The coolist Bron: GearCrave Bron: Instructables


2. Mensvriendelijke paraplu

Wanneer het druk is en mensen zijn op een kluitje dan kan een paraplu best wel eens een gevaar zijn voor zijn omstanders. Jooyoun Peak heeft daarom de mensvriendelijke paraplu uitgevonden. Door aan een touwtje onder het handvat te trekken buigen de punten van de paraplu zich om waardoor het moeilijker wordt om iemand anders zijn ogen uit te prikken.

1. De lichtgevende paraplu

Hoe werkt dat dan vraag je je misschien af? Het doek van de paraplu heeft een membraan dat de bewegende energie van een vallende druppel opvangt. Deze energie is sterk genoeg om LED verlichting in het doek op te laten lichten. Dus als je paraplu nat wordt, licht hij op. Bijzonder!

Bron: Jooyoun Peak Bron: StyleCrave

 

Thema's

Share this
back to top
Sluiten

Guarantees

No surprises

Contact