• Levertijd met opdruk < 8 dagen
  • Uitstekende kwaliteit
  • Advies op maat
  • Achteraf betalen
0
Ma - Vrij tot 18:00
0344 - 640 200

3 eigenschappen van het perfecte relatiegeschenk

Wat valt er te zeggen over relatiegeschenken en hun waarde? Het wordt alsmaar moeilijker om nog origineel te zijn met het geven van cadeaus. Steeds meer werkgevers hebben moeite met het verzinnen van een goed en gepast relatiegeschenk. Welke factoren zorgen er nou eigenlijk voor dat een relatiegeschenk de goedkeuring van de ontvanger krijgt? In dit artikel bespreken we 3 eigenschappen van het perfecte relatiegeschenk.

1. Functionaliteit

Een relatiegeschenk, waar moet dat aan voldoen? Deze vraag wordt helaas vaak over het hoofd gezien bij het uitzoeken van een geschenk. In de zakelijke wereld is men vooral bezig met het principe dat er een geschenk moet komen, en wordt er minder nagedacht over de functionaliteit van het geschenk. Zoals in de volksmond vaak wordt gezegd: “Het gaat om het gebaar.” Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar er valt veel meer te behalen bij het geven van een geschikt relatiegeschenk. 

Een belangrijk element bij het geven van een relatiegeschenk is dat de ontvanger er iets mee kan. Wanneer het cadeau bruikbaar is in het dagelijks leven, zal de positieve associatie met uw bedrijf of u als persoon veel sterker zijn dan wanneer het cadeau in een kast belandt. Sta daarom bij het uitzoeken van een geschenk altijd stil bij de functionaliteit. Gaat de ontvanger hier werkelijk gebruik van maken? 

2. Relevantie

Een tweede belangrijke eigenschap is de relevantie van het geschenk. Klopt dit cadeau bij de verstandhouding die u met deze relatie heeft? Is dit cadeau relevant en passend voor de ontvanger? En misschien wel net zo belangrijk: past het geschenk ook bij uw organisatie? Zorg ervoor dat de gift relevant is op alle vlakken, daarmee verhoogt u de waarde van het geschenk.

3. Presentatie

Laat de prijs van een relatiegeschenk niet te veel van invloed zijn op uw keuze. Natuurlijk heeft u te werken met een bepaald budget, maar een relatiegeschenk van lage kwaliteit of met slechte presentatie, heeft een negatief effect op uw organisatie. 

Een goed relatiegeschenk hoeft gelukkig niet duur te zijn; het gaat er om dat het representatief is en er leuk uitziet. Wanneer u een hele dure pen wilt geven en in een simpel zwart doosje verpakt, zal dit er veel minder aantrekkelijk uitzien dan een goedkoper cadeau dat bijzonder is verpakt. Let dus bij het geven van een relatiegeschenk ook op de verpakking voordat u het overhandigt aan de ontvanger. 

Tot slot kunt u ervoor kiezen om in te spelen op seizoensgebonden relatiegeschenken. In regenachtige seizoenen is een bedrukte paraplu een functioneel cadeau. Bovendien zullen veel mensen uw bedrijfsnaam opmerken wanneer de paraplu wordt gebruikt. Meer weten over de paraplu als relatiegeschenk? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Thema's

Share this
back to top
Sluiten

Guarantees

No surprises

Contact